Ο Κλόουν - Ένα Αιρετικό, Εναλλακτικό Portal

Άλλο ένα project που ξεκίνησε ως σελίδα στο Facebook και εξελίχθηκε σε κάτι μεγαλύτερο, προσφέροντας τεράστια εμπειρία και τεχνογνωσία.

Το εναλλακτικό και συχνά αιρετικό περιεχόμενο της σελίδας στο Facebook είχε ως αποτέλεσμα μερικές χιλιάδες like σε πολύ σύντομο διάστημα και ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση. Σε αυτό το σημείο "Ο Κλόουν" μου ζήτησε να προχωρήσουμε στη δημιουργία του www.o-klooun.com με στόχο να συνδυάσουμε το δικό μας περιεχόμενο με ότι καλύτερο βρίσκαμε στο διαδίκτυο.

Η πρόκληση ήταν μεγάλη. Καταρχάς οι συνεννοήσεις και ο σχεδιασμός του project έγιναν εξολοκλήρου μέσω Skype και Facebook, κάτι που από μόνο του αποτελεί μια σημαντική εμπειρία. Επιπλέον, το portal ξεκίνησε με μια ομάδα περίπου 30 αρθρογράφων, οι οποίοι θα έπρεπε να συντονιστούν, αλλά και με μια μικρή ομάδα editors, οι οποίοι έπρεπε να εκπαιδευτούν στις λειτουργίες του site. Τέλος, η καθημερινή του λειτουργία και η εύρεση ύλης, αποτελούσε μια ξεχωριστή πρόκληση.

Ο Κλόουν σύντομα έφτασε σε υψηλά νούμερα επισκεψιμότητας και σε εντυπωσιακό μέγεθος, με περίπου 6.000 δημοσιευμένα άρθρα τον πρώτο χρόνο, πράγμα που δημιούργησε ξεχωριστές απαιτήσεις και στον τομέα της φιλοξενίας.

Η συμμετοχή μου στο project ολοκληρώθηκε μετά από ένα χρόνο, καθώς άλλες υποχρεώσεις δεν μου επέτρεπαν να συμμετέχω ενεργά, ωστόσο η εμπειρία της δημιουργίας και της συμμετοχής, υπήρξε πάρα πολύ χρήσιμη.

 

Συμμετοχή: Ιούλιος 2013 - Νοέμβριος 2014

Προδιαγραφές: Joomla!, K2, Gantry Framework

Συνεισφορά: Κατασκευή, Συντήρηση, Φιλοξενία, Αρθρογραφία, Editting, Εκπαίδευση συνεργατών, Αρχισυνταξία

  • Περισσότερα στην ίδια κατηγορία:

    Ρωτήστε μας

    Θέλετε πληροφορίες για το site σας; Επικοινωνήστε μαζί μας, τώρα!

    Joomla Forms makes it right. Balbooa.com