Πρόσφατα είχα μια συζήτηση με έναν υποψήφιο πελάτη για τα δύο πιο δημοφιλή συστήματα διαχείρισης περιεχομένου, το Joomla! και το Wordpress. Συγκεκριμένα, η ερώτηση ήταν ποιο από τα δύο είναι καλύτερο και γιατί κάποιος να προτιμήσει το ένα ή το άλλο.

Τριγυρίζοντας στο internet και ψάχνοντας, συνάντησα ένα ενδιαφέρον φαινόμενο: μεγάλος αριθμός από εταιρικά websites που φαινόντουσαν ότι ήταν παλιά. Όχι «παλιά» 1-2 ετών (που πλέον κι αυτά έχουν αρχίσει να δείχνουν την ηλικία τους), αλλά πραγματικά παλιά.

Φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από τη δημιουργία του Joomla!, πράγμα αρκετά σημαντικό, καθώς αυτή είναι η πλατφόρμα που χρησιμοποιούμε περισσότερο για την κατασκευή ιστοσελίδων. Με αφορμή αυτό, ας δούμε μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες που το αφορούν.

Ένας όρος που ακούγεται όλο και συχνότερα στην κατασκευή websites είναι το «Responsive layout». Τι σημαίνει όμως; Από πού προέρχεται και γιατί θα πρέπει να μας απασχολεί; Ας ξεκινήσουμε από την αρχή.

Ίσως φανεί περίεργο, αλλά η κατηγοριοποίηση των ιστοσελίδων δεν είναι και τόσο πολύπλοκη. Στην πραγματικότητα όλα εξαρτώνται από τον τρόπο διαχείρισης του site και όχι τόσο από αυτό που βλέπει ο επισκέπτης.

Ρωτήστε μας

Θέλετε πληροφορίες για το site σας; Επικοινωνήστε μαζί μας, τώρα!

Joomla Forms makes it right. Balbooa.com